Välkommen

 

Här kommer recept från våra medlemmar att finnas. Alla recept som bygger på det vi odlar är välkomna till denna sida. Kontakta webbansvarig så lägger vi upp ditt recept.


 

2015-02-27 11.43.22

 

Det är enkelt och roligt att smaksätta sin egen olivolja. Idag har jag gjort en chili olja på vår egenodlade chili. Använder man torkad chili så värmer man bara upp den snabbt i en stekpanna. När frukten släpper smakerna är det klart och det känns tydligt i näsan. Ta bort från värmen och slå olja över så att det täcker chilin. Slå sedan över på flaska och det är klart. Vänd på flaskan någon gång då och då.

/lott 69

 


 

Kryddig Västeråsgurka

2014-08-14 06.49.02

Ingredienser

2 kg västeråsgurka
8 dl strösocker
1 l vatten
4 grader ättika (24 %) (1grad=0,5 dl 24%)
2 rågade msk salt
2 lagerblad
1 gul lök
10 vitlöksklyftor
2 röda chilipeppar
4 msk gula senapsfrön
1 bunt krondill

Gör så här

Skär gurkorna i skivor i en matberedare. Lägg dem i en bunke med lock. Finhacka löken, skiva vitlök och chilipeppar tunt. Koka upp lagen med allt utom senapsfröna. Häll över lagen över gurkorna och tillsätt senapsfröna sist. Lägg på locket och låt svalna. Hälles på rena glasburkar. Låt stå svalt. Godast efter något dygn.
 
Lycka till
/lott 69